افزونه های ترجمه وردپرس یا همان افزونه چند زبانه کردن سایت سادهترین راه برای ایجاد محتوای چند زبانه برای پوشش طیف گستردهای از مخاطبان از مناطق و کشورهای مختلف است. افزونه های ترجمه وردپرس برای ترجمه کل CMS وردپرس طراحی شدهاند تا از آن با زبان شما و همچنین تولید محتوای ترجمه شده برای مخاطبان شما استفاده کنند. در اکثر افزونه ها هم ترجمه های ماشینی و هم انسان امکان پذیر است. این بدان معناست که میتوانید ترجمه دستگاه را به خوانندگان خود پیشنهاد دهید، یا میتوانید نسخهای از محتوای ترجمه شده توسط انسان را منتشر کنید.
شما با این افزونه های چند زبانه کردن سایت میتوانید خودتان محتوا را ترجمه کنید که بسیار دقیقتر خواهد بود اما برای این کار نیازمند صرف وقت و هزینه هستید و در صورت نیاز باید شخصی را برای ترجمه محتوا استخدام کنید.
همچنین شما میتوانید از ترجمه ماشینی در سایت خود استفاده کنید که به صورت خودکار انجام میشود و نیاز به انجام هیچ کاری نیست. اما باید بدانید که ممکن است مطالب ترجمه شده توسط ماشین کاملا دقیق نباشد!
ما در ادامه چند افزونه چندزبانه برای وردپرس به شما معرفی خواهیم کرد. این افزونهها دو مدل کارکرد دارند:
- خودتان متنی که نوشتهاید را ترجمه میکنید و افزونه تنها کار مدیریت ترجمهها و ایجاد یک سوئیچ برای تغییر زبان را انجام میدهد.
- خود افزونه چندزبانه وردپرس صفحه شما را با استفاده از نرمافزارهای موجود مانند Google Translate و … ترجمه میکند.
با دانلود رایگان افزونه چند زبانه وردپرس با یکی از دو مکانیزم بالا میتوانید سایتی چندزبانه داشته باشید. در انتها نحوه کار کردن با یکی از افزونهها را هم به شما آموزش خواهیم داد.
افزونه چندزبانه وردپرس برای چه سایتهایی ضروری است؟
نوع فعالیتی که یک سایت یا بهتر بگوییم یک کسب و کار انجام میدهد تعیین میکند که آیا به سایت چند زبانه نیاز دارد یا نه. مثلا سایت چندزبانه برای این وبسایتها یک مزیت بزرگ است:
- سایتهای شرکتی که فعالیت بینالمللی دارند و در چندین کشور مشغول به فعالیت هستند.
- سایتهای گردشگری که برای آشنا کردن توریستها با مکانهای گردشگری به چند زبان فعالیت میکنند.
- سایتهایی که مشتریان غیر فارسی زبان دارند.
- سایتهای حوزه رسانه مانند بازیسازان، توسعهدهندگان وب و … که قصد معرفی خودشان به سایر کشورها را دارند.
البته سایتهای دیگری هم هستند که با اهداف دیگر دوست دارند سایتی چندزبانه داشته باشند. حالا اگر شما دوست دارید روی وردپرس سایتی چندزبانه بسازید با افزونه چند زبانه وردپرس رایگان میتوانید این کار را به راحتی انجام دهید. در ادامه با چند افزونه چند زبانه برای وردپرس آشنا خواهید شد.
-
افزونه چند زبانه کردن سایت WPML
افزونه WPML MultiLingual CMS نه فقط در ایران بلکه در سراسر جهان جرو پرکاربردترین افزونههاست. این افزونه ترجمه ماشینی نیست. یعنی خود افزونه سایت را برای شما ترجمه نمیکند. چون ترجمه اتوماتیک معمولا پر از ایرادهای ساختاری است و برخی مواقع ترجمه خودکار کاملا تاثیری منفی روی عملکرد سایت شما و جذب مشتری دارد. البته در آپدیت اخیر امکان استفاده از مترجم ماشینی هم به آن اضافه شده است.
با استفاده از این ترجمه خودتان میتوانید محتواها و المانهای روی سایت را ترجمه کنید و WPML این صفحات را به صورت منظم و تنها یک کلیک به کاربران غیرفارسیزبان نمایش میدهد. یک سوئیچ گرافیکی برای تغییر زبان در بالای صفحات ترجمه شده قرار میگیرد و کاربران میتوانند زبان موردنظرشان را به سادگی انتخاب کنند.
این افزونه با نسخه وردپرس 3 به بالا هماهنگ است و هیچ مشکلی با قالب های مختلف ندارد. از نظر گرافیکی بسیار حرفهای عمل میکند و تا بیش از 10 زبان مختلف را هم میتوانید به وسیله آن مدیریت کنید. کار کردن با این افزونه چندزبانه برای وردپرس بسیار راحت است.
روی هر صفحهای که هستید میتوانید روی پنل پیشخوان وردپرس که بالای صفحات نمایش داده میشود کلیک کنید و همان صفحه را ترجمه کنید. میتوانید دسترسی مدیریت ترجمه را به نویسندگان سایت هم بدهید تا آنها هم بتوانند کار ترجمه را انجام دهند. نکته مهم اینکه نیازی نیست برای تمام صفحات هدر، منوی کاربری، برچسبها و یا فوتر و المانهای ثابت را ترجمه کنید. اگر یکبار آنها را ترجمه کنید برای تمام صفحات نمایش داده میشوند.
امکان ترجمه صفحات ووکامرس هم وجود دارد. این افزونه چندزبانه وردپرس رایگان نیست. چون هم مدام آپدیت میشود و امکانات جدیدی به آن اضافه میشود و هم تیم پشتیبانی به شما کمک میکند تا تمام ایرادات و مشکلات احتمالی را برطرف کنید و بدون مشکل به کارتان ادامه دهید.
-
افزونه چند زبانه TranslatePress
این پلاگین چندزبانه وردپرس هم از نوع Manual یا دستی است اما قابلیت استفاده از مترجم گوگل را هم دارد. تمام قسمتهای سایت را میتوانید ترجمه کنید و یکی از مزایای مهم این افزونه قابلیت ترجمه در فرانتاند است. یعنی یک رابط گرافیکی دارد که میتوانید با کلیک روی هر المان به سادگی آن را ترجمه کنید. کار کردن با آن بسیار ساده است. پیشنمایش زنده دارد و میتوانید هر لحظه که دوست دارید پیشنمایشی از کاری که انجام دادهاید را ببینید. یک مزیت دیگر این پلاگین این است که میتوانید تمام محتواها، بخشهای مختلف قالب، افزونهها و حتی متادیتا را بدون تغییر ظاهر ترجمه کنید. این افزونه از Woocommerce نیز پشتیبانی میکند.
این افزونه مطابق با قوانین سئو عمل میکند و هدینگها، عنوانها و تمام مواردی که در سئو تاثیر دارند روی این افزونه امکان ترجمه دارند. میتوانید Google Translate را روی این افزونه فعال کنید تا متنها و محتوای شما به صورت خودکار ترجمه شوند. میتوانید متن ترجمه شده توسط گوگل را هم ویرایش کنید تا کیفیت آن بالاتر برود.
- افزونه چندزبانه PolyLang
افزونه PolyLang یک پلاگین قدرتمند دیگر برای چندزبانه کردن سایت وردپرسی است. با دانلود رایگان افزونه چندزبانه وردپرس Polylang میتوانید صفحات اصلی سایت و همچنین وبلاگتان را ترجمه کنید. نسخه رایگان آن امکان ترجمه قالب و المانهای اصلی را ندارد و برای ترجمه صفحات فروشگاه ووکامرسی هم نیاز به نسخه پولی دارید.
اگر سایت شما تنها چند صفحه اصلی دارد و میخواهید آنها را ترجمه کنید با دانلود رایگان افزونه چندزبانه وردپرس میتوانید این کار را انجام دهید. برای امکانات بیشتر باید حتما نسخه غیررایگان آن را داشته باشید. میتوانید یک دکمه تغییر زبان در قسمت سایدبار قرار دهید و کاربران تنها با یک کلیک میتوانند به محتوای غیرفارسی شما دسترسی داشته باشند.
-
افزونه چند زبانه MultilingualPress
این پلاگین رویکرد کاملا متفاوتتری دارد. چون لود شدن صفحات چندزبانه روی سرعت سایت تاثیر میگذارد. برای همین افزونه MultinlingualPress صفحات ترجمه شده را از طریق سابدامینها ایجاد میکند. احتمالا شما هم سایتهای چندزبانه دیدهاید که به این شکل نمایش داده میشوند: en.domain.com یا fa.domain.com.
دامین اصلی شما ثابت میماند و هر صفحهای که ترجمه میکنید روی یک سابدامین مخصوص به همان زبان ساخته میشود. به این قابلیت Multisite Network میگویند. این افزونه چندزبانه وردپرس رایگان یک پیشخوان بسیار ساده و کاربردی دارد و هرصفحهای که میخواهید در سایتهای غیرفارسیزبان نمایش داده شود را انتخاب میکنید. یا خودتان صفحه را ترجمه میکنید و یا از وبسایتهای ترجمه ماشینی کمک میگیرید. نسخه غیررایگان آن امکانات بیشتری دارد. مثلا میتوانید برای سایتهای غیرفارسیتان یک دامین دیگر در نظر بگیرید و یا صفحات فروشگاه و … را هم ترجمه کنید.
5. WP Multilang
WP Multilang افزونه کاربردی است که باعث ایجاد یک سایت چند زبانه میشود. باید دقت داشته باشید که این افزونه ترجمه را به صورت خودکار برایتان انجام نمیدهد. این افزونه به شما این امکان را میدهد تا محتوای زبانهایی که انتخاب میکنید را مدیریت کنید. محتوای شما به صورت منظم در پنل مدیریتی سازماندهی شده است.
6. Weglot Translate
یکی از بهترین پلاگینهای ترجمه که میتوانید در وردپرس از آن استفاده کنید، افزونه Weglot Translate است.
در حال حاضر بیش از 20 هزار وبسایت از این پلاگین برای ترجمه وبسایت خود استفاده میکنند. قابلیتهای این افزونه توانسته تا حد بسیار زیادی نیاز کاربران را تأمین کند و رضایت آنها را بهدست بیاورد.
در این پلاگین میتوانید ترجمه را بهصورت دستی با استفاده از دکمه “In Context Editor” بررسی کنید تا از دقیق و درست بودن ترجمه مطمئن شوید.
نکتهای که در این پلاگین ممکن است برای شما مهم باشد امکان ترجمه تنها به یک زبان است. شما در نسخه رایگان این افزونه تنها امکان این را دارید که سایت خود را به یک زبان ترجمه کنید و اگر بخواهید به زبانهای دیگری نیز دسترسی داشته باشید باید حتماً نسخه پولی آن را خریداری کنید.
یکی دیگر از ویژگیهای بسیار مهم این پلاگین این است که، این افزونه ساختار URL دوستانه SEO را تولید میکند، که این موضوع برای اینکه سایتتان در کشورهای دیگر بازدید بهتری داشته باشد بسیار حائز اهمیت است.
دکمه سوئیچ زبان در این افزونه کاملاً قابل سفارشیسازی است، همچنین نیازی نیست شما نگران سازگاری این پلاگین باشید، چراکه این افزونه با تمامی قالبها و افزونههای وردپرس سازگاری دارد. یکی دیگر از قابلیتهای دیگر این افزونه ترجمه در لحظه است.
7. افزونه Multisite Language Switcher
سیستم چند زبانه با استفاده از افزونهی Multisite Language Switcher به این صورت عمل میکند که شما به ازای هر زبان یک سایت در شبکه ایجاد میکنید.
و این افزونه به شما امکان میدهد هر برگه یا نوشته در هر سایت را به مطالب مرتبط در سایتهای دیگر متصل کنید.
با نصب افزونه در شبکه، افزونه به صورت خودکار در سایتهای زیرمجموعه فعال نمیشود. برای فعالسازی افزونه در تمامی سایتهای شبکه به سایت مورد نظر مراجعه کنید و در بخش افزونهها Multisite Language Switcher را فعال کنید.
قدم نهایی برای فعالسازی افزونه، مراجعه به بخش تنظیمات Multisite Language Switcher واقع شده در تنظیمات سایت است.
در این پنجره روی پیوند complete the configuration process کلیک کنید تا مراحل فعالسازی پایانی به انجام برسند.
در این صفحه میتوانید سایر تنظیمات افزونه از جمله، زبان نمایش، شکل آیکونهای تغییر زبان در سایت و چند تنظیم دیگر را نیز تغییر دهید.
نوشتن مطالب به زبانهای مختلف
مطالب دلخواه خود را در هر یک از سایتهای ایجاد شده به زبان مورد نظر خودتان ایجاد کنید.
چنانچه افزونهی Multisite Language Switcher را به درستی فعالسازی کرده باشید، گزینهای در کنار بخش ویرایشگر اضافه میشود که فهرست مطالب موجود در سایر سایتها را به شما نشان میدهد.
8. افزونه WP Translate – WordPress Translation Plugin
WP Translate به اندازه کافی قدرتمند است و با استفاده از خدمات ترجمه خودکار گوگل، به صورت پویا مطالب وردپرس را ترجمه میکند. شما قادر خواهید بود تا مطالب را به صورت خودکار با زبان کاربران در دسترس قرار دهید. زیرا همانطور که همه ما میدانیم تنها خدمات ترجمه گوگل به صورت ماشینی بهترین ترجمه را ارائه میدهند.
اگر به دنبال یک افزونه ترجمه خودکار و قدرتمند وردپرس هستید، این مورد را به شما توصیه میکنم. پیکربندی این افزونه بسیار آسان است، میتوانید ابزارک ترجمه را به سادگی اضافه کنید، همچنین کاربر شما قابلیت ترجمه مطالب را با یک کلیک خواهد داشت.
9. افزونه Lingotek Translation
Lingotek یک افزونه ترجمه وردپرس ساده است. ما میتوانیم این ابزار کوچک را به عنوان یک سیستم مدیریت مناسب برای وب سایت وردپرس چند زبانه در نظر بگیریم. این یکی از محبوبترین افزونه های ترجمه وردپرس است که امکان ترجمه ماشینی، انسانی و انجمن را فراهم میکند. با فعال کردن ترجمه در انجمن، میتوانید محتوای ترجمه شده خود را دقیقتر، معنی دار و خواندنیتر برای مخاطبان هدف در دسترس قرار دهید. این ویژگی به شما کمک میکند تا در وقت و هزینه های خود صرفه جویی کنید.
10.افزونه qTranslate X
یکی دیگر از قدرتمندترین افزونه های چندزبانه وردپرسی میباشد. عملکردی شبیه به افزونه های Polylang و WPML دارد. یک راه آسان برای ایجاد محتوای چند زبانه ارایه میدهد.
کاربران میتوانند زبان را تغییر دهند درحالی که پستی را ویرایش میکنند هم زمان روی محتوا به زبان مختلف کار میکنند. همچنین به شما اجازه داده میشود qTranslate را با سیستم عامل ها و افزونه های دیگر ادغام کنید.
11. افزونه Transposh WordPress Translation
اگر شما دنبال راه آسانی برای ترجمه محتوای وب سایتتان هستید Transposh میتواند برای این کار خوب باشد. همچنین اجازه میدهد تا ترجمه ی کاربران را با ترجمه اتوماتیک ترکیب کنید. بازدیدکنندگان وب سایت یک صفحه را برای ترجمه انتخاب میکنند و آن را برای ترجمه اضافه میکنند.
12. افزونه xili-language
xili-language یک افزونه ی رایگان و قدرتمند وردپرس است. نه تنها اجازه میدهد محتوای چندزبانه ایجاد کنید آن همچنین فایل زبان را بسته به زبان محتوا تغییر میدهد.
این افزونه ابزار جامعی است که اجازه میدهد تا سایت چند زبانه ایجاد کنید. از بیشتر پوسته های استاندارد وردپرس پشتیبانی میکند. آن با بیشتر افزونه های محبوب کار میکند.
چند افزونه مخصوص ترجمه ماشینی
در ادامه افزونههایی که فقط کار ترجمه ماشینی انجام میدهند را به شما معرفی خواهیم کرد. در این افزونهها هر صفحهای که روی سایت شما ایجاد میشود خود به خود توسط گوگل ترنسلیت یا سایر ماشینهای مترجم ترجمه میشود.
- Translate WordPress With GTranslate
- Google Website Translator
- Google Language Translator
- Tranposh WordPress Translation
این افزونهها از طریق API گوگل ترنسیلت کار میکند. یعنی دکمه ترجمه بالای سایت شما ظاهر میشود و کاربران با یک کلیک میتوانند سایت را به هر زبانی که میخواهند بخوانند. امکان ترجمه به صورت غیرماشینی برای برخی صفحات اصلی هم وجود دارد.
اگر میخواهید یک وب سایت چند زبانه را به روشی مناسب و ارزان بسازید، باید از این افزونه GTranslate Translator استفاده کنید. چرا باید از آن استفاده کنید؟
این افزونه خدمات بومی سازی و ترجمه گوگل را ارائه میدهد. همچنین، یک فرآیند روان را برای ایجاد و نگهداری وب سایت چند زبانه شما ارائه میدهد. بسیاری از ویژگیهایی که این افزونه در اختیار دارد برای تکمیل یک سایت چند زبانه ضروری است. این افزونه سئو بهینه شدهای دارد که یک ابزار اساسی برای افزایش فروش و جمع آوری بیشتر ترافیک بین المللی برای وب سایت شما است.
برای صرفه جویی در وقت و هزینه شما، برای هر دو خدمات ترجمه خودکار و انسانی به بهترین نحو عمل می کند. علاوه بر این، یکی از محبوبترین افزونه های ترجمه وردپرس است که در مخزن وردپرس تعداد نصب بالایی دارد.
2. افزونه Google Website Translator
با استفاده از این افزونه میتوانید از خدمات ترجمه گوگل استفاده کنید. شما قادر خواهید بود بیش از 100 نسخه ترجمه شده وب سایت خود را با این ابزار کوچک به خوانندگان پیشنهاد دهید. اگرچه ترجمه ماشینی نتیجه 100% دقیق ارائه نمی دهد، ولی با این حال اگر می خواهید از ترجمه ماشینی استفاده کنید این افزونه بهترین انتخاب است. همه ما می دانیم که خدمات ترجمه گوگل دقیق ترین نتیجه را نسبت به سایر خدمات ترجمه ماشینی موجود ارائه می دهد.
افزونه Google Website Translator ساده، سبک، سازگار و یکی از بهترین افزونه های ترجمه وردپرس است. تنظیمات آسان و ساده، این افزونه را برای همه محبوب می کند. در این افزونه هیچ ویژگی پیچیده و غیر ضروری پیدا نمی کنید. همچنین سرعت این افزونه کاملا بهینه است و شما می توانید بدون هیچ هزینه ای سایت خود را در زبان های مختلف در دسترس قرار دهید.
3. Google Language Translator افزونه ترجمه گوگل در وردپرس
افزونه Translate WordPress – Google Language Translator یک افزونه قدرتمند وردپرس است که به شما امکان می دهد سایت خود را با استفاده از مترجم گوگل چند زبانه کنید.
وب سایت ها می توانند از سراسر جهان قابل دسترسی باشند اما متأسفانه وب سایت های زیادی وجود دارند که چند زبانه نیستند. Google Translate یک ابزار کاربردی است که یک صفحه را از یک زبان به زبان دیگر ترجمه می کتد. اگرچه این ابزار 100% دقیق نیست اما یک ترجمه نادرست باز هم از هیچ بهتر است.
اگر می خواهید برای مواردی مانند عضویت، قراردادها و خدمات خود، دقت ترجمه را بالاتر ببرید لازم است یک مترجم داشته باشید و از بهترین افزونه های ترجمه و چند زبانه کردن وردپرس استفاده کنید. استفاده از یک ترجمه نادرست مانند Google Translate به خصوص برای معاملات پولی ایده آل نیست.
ترجمه ماشینی بهتر است یا ترجمه دستی؟
قطعا ترجمه دستی بهتر از ترجمه ماشینی است. اما ترجمه کردن تمام صفحات کار بسیار زمانبر و هزینهبری است و بیشتر سایتها نمیتوانند از پس ترجمه دستی بربیایند. در نتیجه از ترجمه ماشینی استفاده میکنند. پیشنهاد ما این است که حتما صفحات مهم و اصلی سایت را به صورت دستی ترجمه کنید چون ممکن است به متن آسیب برسد. اما برخی صفحات و محتواهایی که از نظر شما کم اهمیت هستند میتوانند توسط ماشین هم ترجمه شوند.
صفحاتی که به صورت دستی ترجمه میشوند از نظر سئو هم عملکرد بهتری دارند. چون وقتی شما از API گوگل ترنسلیت استفاده میکنید گوگل میداند که شما محتوا تولید نکردهاید و محتوا به صورت خودکار تولید شده است. در نتیجه چندان تاثیر مثبتی روی سئو سایت شما نخواهد گذاشت.
نحوه کار با افزونه چندزبانه WPML
حالا با چند افزونه چندزبانه وردپرس رایگان و غیررایگان آشنا شدید. در ادامه کار کردن با WPML را به شما نشان خواهیم داد. کار کردن با سایر افزونهها هم تقریبا مشابه است.
- افزونه را نصب کنید. به محض نصب داخل پنل پیشخوان وردپرس یک گزینه جدید به نام افزونه چندزبانه ایجاد میشود. روی آن کلیک کنید و تنظیمات لازم را انجام دهید.
- زبان فعلی سایت را انتخاب کنید و زبانهایی که مایل هستید روی سایتتان داشته باشید را هم تعیین کنید. بعد یک دکمه برای سوئیچ کردن زبانها هم انتخاب کنید تا کاربران با زدن این دکمه صفحه موردنظر را با همان زبان مشاهده کنند.
- حالا باید محتوا را آماده کنید. برای آماده کردن محتوا کافیست روی برگهها یا صفحات وبلاگتان بروید روبروی هر محتوا دکمههای مربوط به ترجمه قرار داده شدهاند. کافیست روی دکمه موردنظرتان کلیک کنید و ترجمه دستی را انجام دهید.
- برای ترجمه کردن منوها و یا برچسبها و … هم کافیست به صفحه مربوط به برچسبها و یا فهرستها بروید و میتوانید دکمههای مربوط به ترجمه را مشاهده کنید و آنها را ترجمه کنید.
- با اجرای این مراحل ساده میتوانید سایتتان را چندزبانه کنید. کافیست ابتدا با دانلود رایگان افزونه چند زبانه فارسی یک پلاگین قدرتمند برای این کار نصب کنید و تمام عملیات در ادامه به سادگی صورت میگیرند.
جمعبندی
چندزبانه کردن سایت برخی مواقع کاملا ضروری است. برخی سایتها به جای استفاده از افزونه چند زبانه برای وردپرس سعی میکنند یک سایت جدید با یک زبان جدید راهاندازی کنند. این کار هم زمانبر است و هم هزینه زیادی نیاز دارد. اما با استفاده از افزونه میتوانید به راحتی و بدون هرگونه مشکل صفحاتتان را ترجمه کنید. این ابزارهای ساده اما قدرتمند به شما کمک میکنند به سادگی تمام صفحات، منوها، برچسبها، دستهبندیها، صفحات وبلاگ و یا صفحات فروشگاهتان را ترجمه کنید و برای کاربران غیرفارسیزبان آماده کنید.
الان وقتشه!
جهت مشاوره و ساخت طراحی سایت حرفه ای و بهینه سازی سایت و تولید محتوا تماس بگیر
نویسنده
مدیر سایت
حمیده عابدی کارشناس کامپیوتر رشته نرم افزار هستم و مشغول کار در در زمینه طراحی سایت با وردپرس و آشنا به سئو و بهینه سازی سایت، تولید محتوا، برنامه نویسی HTML, CSS هستم.